Mobility: Snel gemeengoed geworden

Mobiele datacommunicatie heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Anno 2015 maakt nagenoeg elk bedrijf er gebruik van. De smartphone is niet meer weg te denken, maar ook de tablet heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk bedrijfsinstrument.

 

Richting 100 procent

In 2007 maakte nog geen 40 procent van de ­Nederlandse vestigingen met 20 medewerkers of meer gebruik van een of meer toepassingen op het vlak van mobiele datacommunicatie. Anno 2015 doen bijna alle vestigingen dat.

 

Tablet een vaste waarde

Bij het overgrote deel van de bedrijven maken medewerkers voor hun werk gebruik van de smartphone. Ook de tablet wordt bij meer dan de helft van de bedrijven toegepast. Bij grotere vestigingen is dat iets gebruikelijker dan bij kleinere.

 

Smartphone meest gebruikelijk

Hoewel veel bedrijven de tablet wel ­inzetten voor mobiele datacommunicatietoepassingen, gaat het in de regel om een beperkt deel van de ­medewerkers; gemiddeld één op de zes. De smartphone is als bedrijfsinstrument een stuk gebruikelijker. In aandeel van de werknemers dat een smartphone danwel tablet gebruikt, ­lopen grotere bedrijven iets voorop.

 

Mobiel en vast steeds meer één

Het samengaan van vaste en mobiele telefonie wordt door een aanzienlijk deel van de ondervraagde bedrijven en instellingen als een (zeer) waarschijnlijk scenario gezien. Zijn er meer werknemers dan is dit scenario alleen nog maar meer waarschijnlijk dan bij kleinere bedrijven.

 

Tag

OnderwerpNiet gevonden? Vraag het de redactie!

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden, of bent u op zoek naar specifieke informatie? Laat het ons weten! Dan zorgen we ervoor dat deze content zo snel mogelijk wordt toegevoegd, of persoonlijk aan u wordt geleverd!

Stel uw vraag